Muffins (20stk)

Ingredienser

Muffins:

  • 100 g mykt smør eller margarin
  • 150 g sukker
  • 3 stk egg
  • 150 g hvetemel
  • 112 ts bakepulver
  • 112 dl melk

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 175 °C. Sett muffinsformene utover et stekebrett eller i et muffinsbrett.
  2. Bruk håndmikseren og pisk mykt smør og sukker til en lys luftig krem.
  3. Rør inn ett og ett egg.
  4. Sikt hvetemel og bakepulver og rør inn melblandingen vekselsvis med melken.
  5. Fyll muffinsformene ¾ fulle ved hjelp av to skjeer.
  6. Stek muffinsene i 15-20 minutter, til de har hevet seg og blitt gylne.
  7. Avkjøl muffinsene på rist og pynt dem med glasur .
    Mykt smør får du ved å la smøret stå på kjøkkenbenken en stund. Du kan også høvle det med en ostehøvel. Da er det lettere å blande det med sukkeret. Om du ønsker sjokolademuffins kan du røre inn 4 ss kakaopulver sammen med melet. Du kan også erstatte melken med appelsinjuice for å få en friskere smak.