Nakenkake med vaniljekrem

Ingredienser

Nakenkake:

  • 1 stk sukkerbrødbunn (se egen oppskrift)

Vaniljekrem:

  • 6 stk eggeplomme
  • 4 dl melk
  • 3 stk gelatinplater
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts vaniljesukker eller frøene fra en vaniljestang

Pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 12 dl appelsinjuice
  • 4 ss bringebærsyltetøy
  • 2 pk friske bær

Slik gjør du

  1. Lag vaniljekrem: Visp eggplommene lett sammen og bland dem med melken i en kjele. Klipp gelatinplatene i strimler og ha dem i eggeblandingen sammen med sukker, maisenna og vanilje.
  2. Kok opp mens du rører hele tiden. Ta kjelen av platen når eggekremen akkurat har tyknet. Sett kjelen med eggekrem i kaldt vann for avkjøling.
  3. Bruk en lang, skarp kniv med riller (brødkniv), hold kniven flatt og del sukkerbrødet forsiktig i tre lag.
  4. Legg den nederste bunnen på et fat og dynk med juice.
  5. Fordel syltetøyet på bunnen.
  6. Stivpisk kremefløten. Bland 2-3 ss av kremen med eggekremen og fordel den oppå syltetøyet.
  7. Legg på den neste bunnen. Dynk med juice. Fordel halvparten av bærene på bunnen, og legg halvparten av kremen som er igjen oppå.
  8. Legg på den siste bunnen og dynk med resten av juicen. Ha på resten av kremen og bre den ut over toppen og sidene av kaken. Det gjør ikke noe at kremen ikke dekker helt, det er det som gjør kaken «naken»!
  9. Pynt kaken med resten av bærene.
    Det kan være lurt å sette ringen på kakeformen tilbake rundt den nederste bunnen når du skal pynte. Da holdes alt på plass når du «bygger» kaken! Vær veldig forsiktig når du fjerner formen igjen, og pynt kaken ferdig med krem og bær.