Nanbrød

Ingredienser

  • 1 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 14 pk gjær
  • 12 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss olje
  • 112 dl yoghurt naturell
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts garam masala , spisskummen eller malt koriander

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 275 °C.
  2. Dekk et stekebrett med bakepapir.
  3. Varm melken til den er fingervarm (ca. 37 °C).
  4. Tilsett sukker og smuldret gjær. Rør om og la blandingen stå i ca. 15 minutter.
  5. Tilsett de andre ingrediensene og elt deigen sammen. Bruk så mye mel at deigen blir smidig og glatt.
  6. Dekk bakebollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve ca. 1 time på et lunt sted.
  7. Ha litt mel på bakebordet, skrap ut deigen og del den i seks emner. Trykk emnene flate og kjevle dem ut til de er ca. ½ cm. tykke.
  8. Legg emnene på stekebrettet og stek dem midt i ovnen i 2-4 minutter. Snu nanbrødene en gang under stekingen. Pass på at de ikke blir brent. Server dem lune.
    Nanbrød serveres som tilbehør til karriretter og småretter fra hele Sentral-Asia, og brukes istedenfor bestikk til å spise med.