Nudelsuppe

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet
  • 712 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller hønsebuljong (vann+2 buljongterninger)
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bit tommelstor frisk ingefær
  • 1 stk rød chili (kan sløyfes)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss sukker
  • 150 g eggnudler eller risnudler
  • 1 stk vårløk
  • 1 stk gulrot
  • 100 g sukkererter
  • 2 stk frisk sjampinjong
  • 100 g bønnespirer
  • 2 ss nøytral olje
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ss frisk koriander (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingfiletene i tynne skiver. Varm en stekepanne og ha i olje. Stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Dryss over litt salt og pepper. Ha kyllingen over i en skål.
  2. Kok opp buljongen, senk varmen så det ikke fosskoker.
  3. Finhakk hvitløk, chili og ingefær og ha det i buljongen sammen med soyasaus og sukker. La det koke noen minutter mens du forbereder resten.
  4. Kok nudler etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll dem raskt i kaldt vann.
  5. Kutt vårløken i fine ringer litt på skrå. Skrell gulrøttene og skjær dem i så tynne skiver som du klarer.
  6. Del sukkerertene i to på langs og soppen i tynne skiver.
  7. Fordel nudler, stekt kylling og grønnsaker i fire dype skåler.
  8. Varm kraften så den fosskoker og hell den i skålene. Dryss hakket koriander over og server med en gang.
    Om du liker «hot» mat, kan du servere en sterk chilisaus sammen med nudelsuppen. Du kan også smake den til med asiatisk fiskesaus eller ha i litt limesaft.