Omelett

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 2 ss vann
  • 1 klype salt
  • 1 ts margarin

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, salt og vann.
  2. Ha margarin i en liten stekepanne. Pannen skal være så varm at margarinen freser når den has i.
  3. Hell røren i pannen. Bruk en stekespade av tre eller plast, og trekk røren inn mot midten, slik at det flytende på toppen renner ut mot kanten.
  4. Legg fyllet på den ene halvdelen av omeletten og brett den andre halvdelen over.
  5. Hvelv omeletten over på tallerken, slik at undersiden kommer opp.
  6. Server omeletten straks, sammen med grovt brød og salat.
Til en stor stekepanne passer det å tredoble oppskriften. da holder omeletten til lunsj for to eller tre personer.

Som fyll i en omelett kan du bruke det meste, og bare fantasien setter grenser. Se hva du har på kjøkkenet, og prøv deg fram! Her er noen forslag:

  • Kokt eller stekt fisk, delt i biter, gjerne rester fra middagen
  • Røkelaks i strimler
  • Peppermakrell, delt i biter
  • Kokt eller stekt kjøtt, delt i strimler, gjerne rester fra middagen
  • Stekt kylling eller kalkun i strimler
  • Hakket løk
  • Stekt sopp
  • Kokte eller wokkede grønnsaker, gjerne rester fra middagen
  • Rester av tacofyll eller tacotilbehør
  • Rester av pizzafyll
  • Rester fra gårsdagens salatbolle
  • Rester av pasta, ris, nudler, erter, bønner eller linser
  • Hakkede, friske urter
  • Revet ost av mange typer