Pai med løk og paprika

Ingredienser

Paibunn:

  • 125 g margarin
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann

Paifyll:

  • 3 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss margarin
  • 12 stk rød paprika
  • 4 stk egg
  • 212 dl melk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 112 dl ferdigrevet ost

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre margarinen og melet og tilsett vann. Bland godt til du får en smidig deig.
  3. La deigen hvile i kjøleskapet mens du skjærer opp fyllet.
  4. Rens og finhakk hvitløken. Rens og skjær løken i skiver. Skyll og skjær paprikaen i små biter.
  5. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel.
  6. Stek bunnen midt i ovnen i 12-15 minutter, til den er litt gyllen.
  7. Varm en stekepanne og fres løken og hvitløken til den er myk og begynner å bli gyllen.
  8. Fordel løken og paprikaen over paibunnen.
  9. Visp sammen egg, melk, salt og pepper, og hell det i paibunnen. dryss revet ost på toppen.
  10. Hell eggeblandingen over paien og dryss revet ost på toppen.
  11. Stek paien videre på 180 °C i ca. 25 minutter, til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.