Pai med røkelaks

Ingredienser

Paideig:

  • 125 g margarin
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann

Paifyll:

  • 300 g røkelaks
  • 3 stk vårløk
  • 200 g revet hvitost
  • 2 ss frisk dill
  • 4 stk egg
  • 212 dl melk
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre margarinen og melet og tilsett vann. Bland godt til du har en smidig deig.
  3. La deigen hvile i kjøleskapet.
  4. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel.
  5. Stek bunnen midt i ovnen i 12-15 minutter, til den er litt gyllen.
  6. Skjær røkelaks og vårløk i biter og fordel over bunnen.
  7. Dryss over revet ost og dill.
  8. Visp sammen egg, melk, salt og pepper. Hell blandingen i paiskallet.
  9. Hell eggeblandingen over paien og dryss revet ost på toppen.
  10. Sett paian lavt i ovnene og stek den på 180C i ca 25 minutter, til eggeblandingen er stiv og begynner å bli gyllen.
Du kan godt bytte ut halvparten av hvetemelet med grov sammalt hvete.