Pai med skinke

Ingredienser

Paibunn::

  • 125 g margarin
  • 3 dl hvetemel
  • 2 ss vann

paifyll med skinke::

  • 1 båt hvitløk
  • 75 g brokkoli
  • 14 stk purre
  • 150 g strimlet kokt skinke eller annet kjøttpålegg
  • 4 stk egg
  • 212 dl melk
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 112 dl ferdigrevet ost

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Smuldre margarinen og melet og tilsett vann. Bland godt til du får en smidig deig.
  3. La deigen hvile i kjøleskapet mens du skjærer opp fyllet.
  4. Rens og finhakk hvitløken. Skyll brokkolien og del den i små buketter. Snitt purren i to på langs, skyll godt mellom lagene og skjær den i ringer.
  5. Trykk deigen ut i en paiform og prikk den med en gaffel.
  6. Stek bunnen midt i ovnen i 12-15 minutter, til den er litt gyllen.
  7. Skjær kjøttpålegget i fine strimler.
  8. Bruk grytekluter og ta paibunnen ut av ovnen. Fordel kjøttpålegget og grønnsakene utover dbunnen.
  9. Visp sammen egg, melk, salt og pepper.
  10. Hell eggeblandingen over paien og dryss revet ost på toppen.
  11. Stek paien videre på 180 °C i ca. 25 minutter, til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.
  12. Server paien nystekt med salat til.
Du kan godt bytte ut halvparten av hvetemelet med grov sammalt hvete.