Pannekaker på bål

Ingredienser

(4 stk):

  • 3 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 12 ts salt
  • 4 stk egg
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Bland sammen mel og salt. Tilsett halvparten av melken. 
  2. Bruk en visp og rør godt, til en tykk røre uten klumper.
  3. Tilsett resten av melken og rør til alt er jevnt.
  4. Visp inn eggene.
  5. Hell røren på en flaske med skrukork, gjerne en plastflaske. La røren svelle 30 minutter før steking.
  6. Varm en stekepanne over bålet. Ha i litt margarin og la den smelte. Når det bruser godt, kan du helle i ca ¼ av røren.
  7. Snu pannekaken når den har stivnet på overflaten og stek den ferdig på andre siden.
  8. Stek de neste pannekakene på samme måte.
Stek gjerne pannekakene med litt stekt bacon eller flesk.