Pannekaker

Ingredienser

  • 3 dl hvetemel
  • 12 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk egg
  • 2 ss margarin til steking

Slik gjør du

  1. Bland sammen mel og salt. Tilsett halvparten av melken.
  2. Bruk en visp og rør godt, til en tykk røre uten klumper.
  3. Tilsett resten av melken og rør til alt er jevnt.
  4. Visp inn eggene.
  5. La røra stå på benken for å svelle i ca. 15 minutter.
  6. Varm en stekepanne. Ha i litt margarin og se at den bruser.
  7. Stek tynne pannekaker på nokså sterk varme. Snu dem når de har stivnet på oversiden og er lys brune under. Stek dem ferdig på den andre siden.
  8. Server pannekakene med rørte bær eller syltetøy. 
Bytt ut halvparten av melet med grovt eller fint sammalt hvetemel.
Pannekaker kan serveres med både salt og søtt tilbehør, for eksempel soppstuing, stekt flesk/bacon, syltetøy eller litt sukker og noen dråper sitron.