Pasta med brokkoli, ostesaus og laks

Ingredienser

  • 250 g tørr fullkorns tagliatelle
  • 2 l vann
  • 2 ts salt
  • 12 stk brokkoli
  • 2 stk laksefilet

Ostesaus:

  • 1 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 1 dl ferdigrevet ost
  • 2 ss finhakket frisk basilikum eller persille
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 150 g laksefilet uten skinn og ben

Slik gjør du

  1. Kok båndspagettien slik det er forklart på pakken.
  2. Skyll og rens brokkolien og del den i små buketter. Kok dem sammen med pastaen de siste fire minuttene.
  3. Smelt margarinen i en kjele på svak varme.
  4. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
  5. Tilsett litt og litt av melken og rør blandingen klumpfri mellom hver gang.
  6. Kok opp sausen mens du rører godt. La den småkoke i ca. 5 minutter.
  7. Ha i revet ost og rør til osten smelter. Tilsett hakket basilikum eller persille.
  8. Skjær laksefiletene i biter og ha dem i sausen. La fisken trekke i sausen i ca. 3 minutter.
  9. Smak eventuelt til med salt.
  10. Server pasta med brokkoli og ostesaus med laks, gjerne med grovt brød til.