Peanøttsuppe med kylling

Ingredienser

  • 8 dl hønsebuljong (utblandet) (8dl vann+2 terninger hønsebuljong)
  • 1 boks hermetiske tomater
  • ca. 12 stk rød chili uten frø
  • 4 ss peanøttsmør
  • 1 ss sitronsaft
  • ca. 1 ts salt
  • ca. 14 ts pepper
  • ca. 200 g kjøtt fra kyllingkjøtt fra lår eller filet eller ca. 1/2 grillet kylling

Slik gjør du

  1. Kok opp hønsebuljongen.
  2. Kjør hermetiske tomater med stavmikser eller matprosessor til en jevn masse og ha den i gryta.
  3. Finhakk chilien.
  4. Ha peanøttsmør, chili og sitronsaft i gryta. Rør om, kok opp og smak til med salt og pepper.
  5. Rens kyllingen for skinn og bein og skjær kjøttet i strimler. Ha det i suppa.
  6. Varm opp suppa i 2-3 minutter og server.