Pepperkaker

Ingredienser

  • 150 g smør eller margarin
  • 1 dl mørk sirup
  • 2 dl sukker
  • 1 dl kremfløte
  • 12 ts malt nellik
  • 12 ts malt ingefær
  • 12 ts pepper
  • 2 ts malt kanel
  • 1 ts bakepulver
  • ca 712 dl hvetemel

Slik gjør du

  1. Bland smør, sirup og sukker i en kjele. Varm det opp over svak varme til sukkeret er helt smeltet.
  2. Ta kjelen av plata og avkjøl blandingen.
  3. Rør inn fløten.
  4. Sikt i krydder, bakepulver og det meste av melet.
  5. Rør alt sammen til en jevn deig. La deigen stå kaldt, gjerne til neste dag.
  6. Sett stekeovnen på 175 °C og dekk et stekebrett (eller to) med bakepapir.
  7. Dryss litt mel på bordet og elt deigen.
  8. Kjevl deigen ut, til den blir ca. 3 mm tykk.
  9. Stikk ut forskjellige figurer og legg dem på stekebrettet.
  10. Stek pepperkakene midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  11. Avkjøl pepperkakene på en rist og pynt dem eventuelt med melisglasur.
Visp en eggehvite lett med gaffel og rør inn melis til passe konsistens. Glasuren kan du farge med noen dråper konditorfarge.