Pikekyss

Ingredienser

  • 3 stk eggehvite
  • 225 g sukker

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 90 °C og dekk et (eller to) stekebrett med bakepapir.
  2. Bruk en håndmikser og pisk eggehvitene stive. Fortsett å piske mens du tilsetter sukkeret litt etter litt, til alt er brukt opp og massen er blank og seig.
  3. Fyll marengsmassen i en sprøytepose og sprøyt ut topper på bakepapir. Du kan også bruke en skje til å lage topper.
  4. La pikekyssene tørke i stekeovnen i 2-3 timer.
    Marengsen blir ekstra luftig om eggehvitene er romtempererte når du pisker dem. Pass på at både arbeidsbolle og visper er helt rene! Kommer det litt fettrester i eggehvitene vil de ikke bli stive. Du kan gni bollen med litt sitron eller eddik før du begynner å piske. Du kan lage smak på pikekyssene ved å blande inn eller drysse over litt vaniljesukker, kakao eller kanel. Unngå å bruke flytende smaker eller farger, for da blir marengsmassen også mer flytende.