Pizza

Ingredienser

Pizzabunn:

  • 12 pk gjær
  • 112 dl lunkent vann
  • 2 ss olje
  • 12 ts salt
  • ca. 4 dl hvetemel
  • 1 ss tomatpuré eller ketsjup

pizzasaus:

  • 12 stk løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 12 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ts sukker ( ikke nødvendig om du bruker ketsjup )
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ts tørket oregano

Slik gjør du

Pizzabunn:

  1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (ca. 37 °C) i bakebollen, hvis du bruker fersk gjær, og ca. 40-45 °C, hvis du bruker tørrgjær.
  2. Ha i olje, salt og hvetemel.
  3. Elt deigen godt, slik at den slipper og bollen.
  4. La deigen heve til dobbelt størrelse under plast eller et rent klede.
  5. Lag pizzasausen mens deigen hever seg.

Pizzasaus:

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Varm olje i en liten kjele. Ha i olje, løk og hvitløk og fres det mykt og blankt.
  3. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp.
  4. La sausen småkoke i ca. 10 minutter. Smak på sausen og tilsett mer krydder om du synes det er nødvendig.
  5. Vil du ha en helt glatt saus, kan du mose den med en stavmikser. 

Denne sausen kan brukes både som pizzasaus og pastasaus, og med vann eller buljong i, så blir den en kjempegod suppe!


 

SUPERENKEL PIZZASAUS: Rør sammen ½ boks hakkede hermetiske tomater, 1 ts tørket oregano eller basilikum og ½ ts salt i en bolle.


 

Fyll og fremgangsmåte:

Legg det du er glad i på pizzaen, for eksempel:

Legg på ca. 3 dl revet hvit ost. Topp med stekt kjøttdeig, paprika, vårløk, bacon, kjøttboller med mer. 

Slik lager du pizzaen:

  1. Sett stekeovnen på 230 °C
  2. Legg bakepapir på et stekebrett. Del deigen i fire og kjevle emnene. Legg dem på stekebrettet. Fordel pizzasausen jevnt over deigen. Dryss over osten. Legg på ditt favorittfyll.
  3. Sett pizzaen litt lavt i ovnen og stek den i ca. 10-15 minutter, til bunnen har fått fin farge og osten har smeltet.