Pizzasaus

Ingredienser

  • 12 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 12 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré eller ketsjup
  • 1 ss sukker ( ikke nødvendig om du bruker ketsjup )
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ts tørket oregano

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk
  2. Varm olje i en liten kjele. Ha i løk og hvitløk, og fres det mykt og blankt.
  3. Tilsett resten av ingrediensene og kok opp.
  4. La sausen småkoke i ca 10 minutter. Smak på sausen og tilsett mer krydder om du syns det er nødvendig.
  5. Vil du ha en helt glatt sau,s kan du bruke en stavmikser.
    Denne sausen kan brukes både som pizzasaus og pastasaus, og med vann eller buljong i blir den en kjempegod suppe!