Pizzasnurrer

Ingredienser

Pizzabunn:

  • 3 dl lunkent vann
  • 12 pk fersk eller tørr gjær
  • 2 ss olje
  • 2 dl fin sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 12 ts salt

Pizzasaus:

  • 12 stk løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss olivenolje
  • 12 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré eller tomatketchup
  • 1 ts sukker (ikke nødvendig om du bruker tomatketchup)
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 1 ts tørket oregano

Fyll:

  • 100 g kokt skinke eller annet kjøttpålegg
  • 1 ts tørket oregano
  • 3 dl ferdigrevet ost

Slik gjør du

  1. Varm vann til det er fingervarmt.
  2. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell i vannet eller melken. Rør til gjæren har løst seg opp.
  3. Tilsett olje og salt.
  4. Rør inn melet til du har en passe fast deig. Elt deigen jevn og smidig, slik at den slipper redskapen og bollen.
  5. Dekk bollen med et rent kjøkkenhåndkle og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse (ca. 30 minutter).
  6. Sett stekeovnen på 225°C og dekk et stekebrett med bakepapir.
  7. Skjær kjøttpålegget i fine strimler og ta frem de andre ingrediensene til fyllet.
  8. Ha litt mel på bakebordet og skrap deigen ut av bollen. Elt deigen godt sammen og kjevle til en avlang firkant, ca. 30x50 cm.
  9. Smør pizzasaus på hele deigen, unntatt 2-3 cm ytterst langs kantene.
  10. Ha på strimlet kjøttpålegg, ost og oregano og rull deigen sammen til en pølse.
  11. Skjær pølsen i ca 2 cm tykke skiver og legg dem på et stekebrett.
  12. Etterhev pizzasnurrene i ca 15 minutter og stek dem midt i ovnen i ca 15 minutter.