Rød fiskesuppe

Ingredienser

  • 200 g fersk eller frossen torskefilet eller seifilet
  • 4 stk potet
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk stor løk
  • 1 båt hvitløk
  • 2 ss olje
  • 2 stk fiskebuljong (terning)
  • 1 l vann
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 12 ts pepper
  • 1 dl rensede reker (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Tin eventuelt fisken og skjær den i biter.
  2. Skrell potetene og gulrøttene. Skjær potetene i biter og gulrøttene i skiver.
  3. Skrell og hakk løken og hvitløken. Varm oljen i en kjele og fres løk og hvitløk i 2-3 minutter. Tilsett potetene og gulrøttene og la dem surre med i et par minutter.
  4. Ha i vann og fiskebuljong og la det koke opp. Tilsett tomat og la suppa koke i ca. 15 minutter.
  5. Legg i fisken og la suppa trekke (koke på svak varme) i 3-4 minutter, til fisken er ferdig trukket. Smak suppa til med krydder og salt. 
  6. Ha gjerne reker i suppen like før den skal serveres.