Rødgrøt med melk

Ingredienser

  • 400 g friske bær eller frosne bær(for eksempel jordbær, blåbær, rips, bringebær, solbær, gjerne blandet)
  • 12 dl vann
  • ca 100 g sukker smak til
  • 212 ss potetmel
  • 1 dl vann

Slik gjør du

  1. Kok opp vann og sukker og tilsett bærene. Kok til bærene er møre. Smak til med mer sukker om nødvendig.
  2. Rør potetmel ut i kaldt vann. Ta kjelen til side og tilsett potetmeljevningen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sett kjelen tilbake på platen slik at grøten koker opp. Ta av varmen og hell grøten i en skål. Sett den til avkjøling. Dryss på et tynt lag sukker, så blir det ikke snerk (hinne) på grøten når den blir kald.
  3. Server grøten kald med melk.
Har du syltetøyrester er det fint å blande dem i rødgrøten.