Rogan josh - indisk lammegryte

Ingredienser

Rogan josh:

  • 400 g benfritt lammekjøtt
  • 1 stk løk
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss indisk rød karripasta
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 dl kjøttbuljong (utblandet) (2dl vann+1 kjøttbiuljongterning)
  • 1 ts sukker
  • 2 ss kokosmasse
  • 14 potte frisk koriander

Raita:

  • 14 stk agurk
  • 14 potte frisk koriander
  • 14 potte frisk mynte
  • 2 dl yoghurt naturell
  • 12 ts sukker
  • 14 ts pepper

Nanbrød:

  • 1 dl melk
  • 1 ss sukker
  • 14 pakke fersk gjær
  • 12 ts salt
  • 5 dl hvetemel
  • 2 ts garam masala , spisskummen eller malt koriander

Slik gjør du

  1. Del lammekjøttet i terninger (ca. 3 x 3 cm.)
  2. Hakk løken.
  3. Varm en stekepanne og ha i olje.
  4. Ha i kjøtt og løk og stek i 2-3 omganger til alt blir gyllent.
  5. Tilsett karripasta, hermetiske tomater og buljong.
  6. La alt småkoke i 10-15 minutter.
  7. Rør inn sukker og kokosmasse. Klipp litt frisk koriander over.
Nanbrød serveres som tilbehør til karriretter og småretter fra hele Sentral-Asia, og brukes istedenfor bestikk til å spise med.