Rullekake

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 114 dl sukker (120 g)
  • 2 dl hvetemel (120 g)
  • 12 ts bakepulver
  • 212 dl bringebærsyltetøy eller annet godt syltetøy, for eksempel jordbærsyltetøy

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Dekk bunnen av ei langpanne med bakepapir.
  3. Pisk eggene og sukkeret til stiv eggedosis. Hvis du kan skrive OLE med vispen i eggedosisen, er den stiv nok.
  4. Sikt melet og bakepulveret sammen og vend det inn i eggedosisen med en slikkepott.
  5. Bre røra godt utover i langpanna.
  6. Stek kaken midt i ovnen i 8-10 minutter.
  7. Bruk grytekluter og ta kaken ut av ovnen. Legg først over et bakepapir og deretter en rist. Bruk grytekluter og snu alt opp ned. Løft av langpannen og trekk forsiktig av bakepapiret. Legg langpannen over og la kaken bli helt kald.
  8. Smør syltetøy jevnt utover kaken.
  9. Rull kaken godt sammen ved hjelp av bakepapiret den ligger på.
  10. Pakk kaken litt stramt inn i bakepapiret og legg den kjølig med skjøten ned.
  11. Skjær rullekaken i pene skiver når du skal servere.