Sashimi

Ingredienser

  • 300 g laksefilet uten skinn og ben
  • 2 stk reddik
  • 12 ts wasabi
  • 12 stk sitron
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss frisk koriander

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i 2-3 millimeter tynne skiver. Skjær på skrå og på tvers av fibrene (de hvite stripene) i fiskekjøttet. Anrett sashimiskivene på et flatt fat.
  2. Skjær reddikene i tynne skiver og hakk korianderen.
  3. Press saften av sitronen og bland den med soyasausen.
  4. Legg reddikskiver og hakket koriander på toppen av laksesashimien.
  5. Drypp sitron- og soyablandingen over og rundt.
Fisk som skal brukes til sushi og sashimi må fryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.