Scones med havregryn (16stk)

Ingredienser

  • 100 g margarin (ca 5 ss)
  • 2 dl havregryn
  • 3 dl grov sammalt hvete
  • 5 dl hvetemel
  • 14 ts salt
  • 5 ts bakepulver
  • 4 dl melk
  • 2 ss linfrø solsikkefrø eller gresskarkjerner til å drysse over

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.
  2. Legg bakepapir på et stekebrett.
  3. Smuldre margarinen i melet med hendene.
  4. Ha i de andre ingrediensene (bortsett fra frøene) og bland godt sammen med en rørespade.
  5. Del deigen i fire deler og trill dem til store boller.
  6. Legg bollene på stekebrettet og klapp dem flate.
  7. Lag et kryss i deigen med en kniv, men ikke skjær helt igjennom.
  8. Bruk en bakepensel og pensle med melk. Dryss frø over.
  9. Stek sconesene i 10-15 minutter, til de er lysebrune.