Sei med kremet purre

Ingredienser

  • 500 g seifilet
  • 112 stk purre
  • 2 ss margarin
  • 1 ss sennep
  • 2 dl matfløte
  • 1 dl melk
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 1 kvist frisk dill
  • 12 stk sitron

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Tin seien om den er fryst. Del den i store stykker.
  3. Del purren på langs og skyll den godt. Skjær den i 2 cm brede biter.
  4. Varm margarinen i en vid stekepanne og fres purren til den er myk og blank. Ha i sennep og matfløte og kok opp. Smak til med litt salt og pepper. Hell over i en ildfast form.
  5. Legg fiskestykkene oppå purren. Krydre med salt og pepper. Sett formen midt i ovnen i ca. 20 minutter.
  6. Kok poteter mens fisken står i ovnen.
  7. Hakk dill grovt. Dryss hakket dill over fisken og server med kokte poteter og sitronbåter.