Seigryte med ris

Ingredienser

Seigryte:

  • 3 stk gulrot
  • 1 stk persillerot
  • 2 skiver sellerirot
  • 3 dl vann
  • 3 dl melk
  • 1 stk vårløk eller 1/4 stk purre
  • 1 stk fiskebuljong (terning)
  • 12 dl vann
  • 112 ss hvetemel
  • 400 g seifilet
  • 14 ts pepper
  • 1 ss hakket frisk persille eller gressløk (kan sløyfes)

Kokt ris:

  • 4 dl vann
  • 12 ts salt
  • 2 dl langkornet middagsris

Slik gjør du

  1. Skrell gulrøttene, persilleroten og selleriroten og skjær dem i skiver/terninger.
  2. Kok opp fiskebuljong og legg i de oppdelte rotgrønnsakene. La det koke i ca. 10 minutter. Ha i melken.
  3. Skyll vårløken eller purren og skjær den i tynne ringer. Ha dem i gryta.
  4. Ha vann og mel i et glass med skrulokk og rist det sammen til ei klumpfri røre (jevning).
  5. Rør jevningen inn i retten og kok opp igjen.
  6. Del seien i biter og legg dem over i gryta. Dryss pepper over.
  7. La gryta trekke under lokk til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.
  8. Server gjerne fiskegryta med hakket persille eller gressløk og kokt ris.