Semulepudding med rød saus

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 114 dl semulegryn
  • 2 ss sukker

Rød saus:

  • 212 dl rød saft
  • 212 dl vann
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du

  1. Kok opp melken, dryss i grynene og rør til det koker. Senk varmen og la det småkoke under lokk i ca. 15 minutter, til grynene er møre. Rør med jevne mellomrom.
  2. Smak puddingen til med sukker.
  3. Skyll en dessertbolle med kaldt vann og hell puddingen over i bollen.
  4. Dryss litt sukker på toppen, slik at det ikke danner seg hinne («snerk»).

Rød saus:

  1. Bland alt kaldt i en kjele.
  2. Rør hele tiden og kok raskt opp.
  3. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen til den blir lunken.
  4. Hell sausen i en liten glassmugge før servering. Dryss litt sukker på toppen, slik at det ikke blir snerk på sausen.
Friske bær smaker også godt til!