Serinakaker

Ingredienser

Serinakaker:

  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 g romtemperert smør eller margarin
  • 100 g sukker
  • 1 stk egg

Pynt:

  • 1 stk eggehvite
  • 1 dl hakkede mandler
  • 3 ss perlesukker til pynt

Slik gjør du

  1. Forvarm stekeovnen til 200 °C. Gjør klar et stekebrett med bakepapir.
  2. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker i en bolle. Smuldre smøret inn i melet med rene hender.
  3. Tilsett sukker og sammenvispet egg. Bland alt med en rørespade til en jevn deig.
  4. Rull deigen til en pølse. Skjær like store skiver av deigen og trill dem til kuler. Legg kulene på stekebrettet.
  5. Trykk kulene lett ned med en gaffel. Pisk sammen eggehviten og pensle kakene forsiktig. Dryss over finhakkede mandler og eventuelt perlesukker.
  6. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter. Kakene skal være lyse og litt gylne. Avkjøl kakene på rist. Oppbevar kakene i en tett boks.