Sitrussalat med karamellkrem

Ingredienser

Karamellsaus:

  • 112 dl sukker
  • 2 dl vann

Karamellkrem:

  • 2 dl kremfløte
  • 3 ss karamellsaus

Sitrussalat:

  • 1 stk grapefrukt
  • 2 stk appelsin
  • 112 dl blå druer

Slik gjør du

  1. Smelt sukkeret i en stekepanne på middels varme. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet helt. Bruk en rørespade av tre.
  2. Øk varmen litt og la sukkeret bli pent brunt. Pass godt på, så karamellen ikke blir brent! Vær forsiktig når du håndterer smeltet sukker!
  3. Trekk pannen bort fra varmen og avkjøl karamellen noe.
  4. Kok opp vannet i en liten kjele og hell det forsiktig i karamellen.
  5. La sausen koke i 1-2 minutter og rør til en jevn saus. Avkjøl sausen.
  6. Bruk en håndmikser og pisk fløten til krem. Bland inn kald karamellsaus og du får karamellkrem.
  7. Skrell grapefrukten og appelsinene og del dem i båter.
  8. Skjær av skinnet innerst på hver båt. Trekk forsiktig av resten av skinnet og del båtene i biter.
  9. Vask druene og del dem i to.
  10.  Bland frukten og server karamellkrem til.
    Fruktsalaten kan gjerne toppes med et par spiseskjeer nøtter eller mandler.