Sjokoladekake i langpanne

Ingredienser

Sjokoladekake::

  • 150 g smør
  • 412 dl vann
  • 4 ss kakaopulver
  • 5 dl sukker
  • 3 dl kefir eller kulturmelk
  • 8 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts natron
  • 4 stk egg

Glasur::

  • 150 g smør
  • 4 ss kakaopulver
  • 6 ss melk
  • 5 dl melis

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Legg bakepapir i bunnen av en langpanne (ca. 30x40 cm)
  2. Smelt smør i en kjele.
  3. Tilsett vann og kakao og kok opp. Ha i sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Ta kjelen av varmen. Avkjøl blandingen til den er fingervarm.
  4. Bland inn kefir eller kulturmelk, hvetemel, salt og natron i kakaoblandingen.
  5. Visp sammen egg i en bolle. Visp eggene inn i røra litt etter litt.
  6. Hell røra i langpannen og bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
  7. Stek kaken midt i ovnen 35-40 minutter.
  8. Smelt margarin til glasur i en kjele. Visp inn kakao og melk til en jevn blanding. Ta kjelen av varmen. Sikt inn melis og visp til du har en fin og glatt glasur.
  9. Stikk små hull i kaken med en gaffel og hell glasuren over kaken. Glasuren vil trekke litt inn i kaken og gjøre den ekstra saftig.