Sjokoladekjeks

Ingredienser

  • 50 g mykt smør
  • 60 g brunt sukker
  • 60 g sukker
  • 1 stk egg
  • 12 ts vaniljesukker
  • 75 g finmalte havregryn eller havremel
  • 112 ss hvetemel
  • 1 ts natron
  • 150 g hakket sjokolade
  • 60 g grovhakkede hasselnøtter

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Ha smør og de to sortene sukker i en bolle og visp det sammen med en håndmikser.
  3. Rør inn egget.
  4. Bland inn resten av de tørre ingrediensene
  5. Bruk en stor spiseskje til å forme jevnstore boller.
  6. Sett bollene med god avstand på bakepapir, for de flyter ut under steking.
  7. Sett kjeksene midt i ovnen i 10-12 minutter.
  8. Avkjøl kjeksen noen minutter på stekebrettet før du flytter dem over på en rist og lar de bli helt kalde.