Sjokolademousse

Ingredienser

  • 100 g kokesjokolade
  • 50 g smør
  • 3 stk egg
  • 2 ss melis
  • 2 ss revet appelsinskall
  • 50 g høvlet mørk kokesjokolade til pynt

Slik gjør du

  1. Brekk sjokoladen i biter og ha den i en stålbolle (helst) eller glassbolle (ikke plastbolle).
  2. Kok opp vann i en liten kjele. Trekk kjelen av platen.
  3. Sett bollen over kjelen, slik at sjokoladen smelter (vannbad). Pass på at det ikke kommer vanndamp i sjokoladen! Ikke rør i sjokoladen før den er helt smeltet.
  4. Ta bollen av vannbadet og visp inn smør, litt av gangen.
  5. Skill eggene. Visp inn én og én eggeplomme.
  6. Bruk en håndmikser og stivpisk eggehvitene. Eggehviten skal være så stiv at du kan snu bollen på hodet uten at innholdet renner ut.
  7. Pisk inn melis, litt om gangen, til massen blir seig og blank.
  8. Bruk en slikkepott og bland eggehvitemassen forsiktig inn i sjokoladeblandingen, litt av gangen.
  9. Fordel sjokolademoussen i dessertglass og sett dem i kjøleskapet fram til de skal serveres.
  10. Pynt med strimlet appelsinskall og høvlet sjokolade ved servering. Sjokolademousse kan med fordel lages dagen før den skal spises.
    Skal du bruke skall av appelsin, sitron eller lime i maten, må du skylle og skrubbe skallet godt først.