Slik renser og fileterer du fisk

Ingredienser

Slik gjør du

  1. Bruk en spiss, skarp kniv.
  2. Hold fisken med buken opp og skjær et snitt ned bak gjellene.
  3. Legg fisken på siden. Sett spissen på kniven i gattåpningen og skjær oppover mot gjellene.Slik renser og fileterer du fisk 3
  4. Er det en stor fisk, er det enklest å klippe ut gjellene med saks.
  5. Bruk hånden og ta ut innmaten (og eventuelt gjellene).Slik renser og fileterer du fisk 8
  6. Vask fisken godt under rennende, kaldt vann og skrap ut blodran­den med en fiskebørste eller med neglene.
  7. Legg fisken tilbake på fjøla.
  8. Filetering: Legg kniven flat fra hodet, skjær nedover langs ryggbeinet, mens du holder i fisken med den andre hånden.Slik renser og fileterer du fisk 13
  9. Snu fisken slik at beinet ligger ned, og skjær ut den andre fileten på samme måte.
  10. Trimming: Skjær bort det nederste skinnet langs magen på filetene, og skjær bort finnefestene.
  11. Fjern skinnet: Legg hver filet med skinnet ned, hold i halen med neglene (fisken er sleip), legg kniven flat og skjær framover, slik at fiskefileten fjernes fra skinnet.
  12. To skinnfrie fiskefileter er klare til bruk!