Smør

Ingredienser

  • 3 dl kremfløte
  • 14 ts salt

Slik gjør du

  1. Bruk en håndmikser og pisk fløten til krem. Fortsett til du tydelig ser at kremen skiller seg. Det faste er smør, det flytende heter «kjernemelk».Hjemmelaget smør_5
  2. Bruk en slikkepott og ta alt smøret ut av bollen. Kjernemelken kan fryses. Den er fin som deigvæske når du baker brød.
  3. Form smøret til en ball med hendene.Hjemmelaget smør_8
  4. Legg smøret i en stor bolle med kaldt vann og kna det med hendene. Skift vann 3–4 ganger og «vask» smøret. Slik får du ut resten av kjernemelken.Hjemmelaget smør_11
  5. Legg smøret på kjøkkenbenken og tørk det med litt papir. Kna inn saltet til du synes smøret er salt nok. Pakk smøret inn i matpapir og oppbevar det i kjøleskapet.