Stekt ris

Ingredienser

  • 112 dl basmatiris
  • 1 båt hvitløk
  • 1 stk gulrot
  • 1 ss olje til steking
  • 1 dl frosne erter
  • 2 stk egg
  • 2 ss soyasaus
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok risen slik det er forklart på pakken, og la den bli kald.
  2. Finhakk hvitløken, skjær skinken i biter og skjær gulroten i små terninger.
  3. Stek hvitløken i olje og ha i skinken.
  4. Ha i risen, bland godt og la alt steke til det er gyllent.
  5. Bland inn gulrot og erter og la alt steke på svak varme i 2 minutter.
  6. Visp eggene lett sammen og hell dem over i pannen.
  7. Rør om, slik at eggene blir jevnt fordelt utover blandingen i pannen.
  8. Smak til med soyasaus og pepper.