Strimlet biff med potet- og blomkålmos

Ingredienser

  • 2 stk potet
  • 12 stk blomkål
  • 5 dl vann
  • 3 ss melk
  • 12 ts salt
  • 200 g biffkjøtt
  • 2 ss margarin eller olje

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og del hver potet i fire–seks biter.
  2. Skjær bort stilken og bladene på blomkålen og del den i små buketter.
  3. Kok opp vann og ha i poteter og blomkål. Kok alt sammen til du kan stikke en potetgaffel eller kniv lett gjennom potetbitene, ca. 10 minutter.
  4. Hell av vannet og bruk en potetmoser til å mose potetene og blomkålen.
  5. Ha i melk og smak til med salt.
  6. Skjær kjøttet i strimler, omtrent så tykke som lillefingeren din.
  7. Stek kjøttet i margarin i en middels varm stekepanne, til det er brunt på alle sider.
  8. Server biffstrimlene med potet– og blomkålmos.