Sukkerbrød

Ingredienser

  • 4 stk egg
  • 120 g sukker
  • 120 g hvetemel
  • 1 ts strøken bakepulver

Slik gjør du

  1. Sett stekeovnen på 160 °C og legg bakepapir i bunnen av en springform (22 cm eller 24 cm i diameter). Pensle formen med flytende margarin.
  2. Pisk eggene og sukkeret til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og vend det forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott, til alt melet er fordelt. Pass på å få med melet i bunnen av bollen. Vær lett på hånden, så du ikke slår ut luften av røren!
  3. Hell røren i formen og stek sukkerbrødet på nederste rille i stekeovnen i ca. 40 minutter.
  4. La sukkerbrødet stå i formen et par minutter før du hvelver det over på en rist. Legg et rent kjøkkenhåndkle over, til sukkerbrødet er kaldt.