Suppelapskaus

Ingredienser

  • 5 dl grønnsakbuljong (utblandet) eller kjøttbuljong
  • 2 stk gulrot
  • 4 stk potet
  • 3 stilker stilkselleri (stangselleri) eller en skive sellerirot
  • 12 stk løk
  • 12 ts timian
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok opp buljongen.
  2. Skrell gulrøttene, potetene og selleriroten og del dem i biter (stilkselleri deler vi bare i biter).
  3. Hakk løken og ha alt i kjelen.
  4. La det koke i ca. 10 minutter, til grønnsakene er gjennomkokte.
  5. Dryss over timian og smak til med salt og pepper
Suppelapskausen kan lages både med og uten kjøtt. Vi har brukt litt pølse i vår. Har du kjøttrester fra gårsdagens middag, kan du skjære kjøttet i biter og bruke det i suppelapskausen.