Svinekjøtt sweet and sour

Ingredienser

  • 300 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk grønn paprika
  • 12 stk rød paprika
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk (kan sløyfes)
  • 1 boks liten hermetisk ananas i biter
  • 2 ss olje til steking

Sursøt saus:

  • 3 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eplecidereddik
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 1 dl vann
  • 1 ss maisenna
  • 1 boks ananasjuice (bruk laken fra ananasen)
  • 212 dl basmatiris

Slik gjør du

  1. Kok risen slik det er forklart på pakken.
  2. Skjær svinekjøttet i strimler, omtrent så tykke som lillefingeren din.
  3. Skrell gulroten og skjær den i tynne strimler. Vask og rens paprikaene, løk og hvitløk. Skjær paprika og løk i strimler. Finhakk hvitløken.
  4. Ha olje i stekepanna eller i ei wokpanne og stek kjøttstrimlene på sterk varme. Stek gjerne kjøttet i to omganger og ta det ut av panna.
  5. Visp sammen sukker, soyasaus, eplesidereddik, kjøttbuljong, maisenna og ananassaft i en bolle.
  6. Fres ananasen, grønnsaker og hvitløk raskt med litt olje i panna. Ha i kjøttet. La alt bli gjennomvarmt.
  7. Hell sausen over og la det koke opp.
  8. Server svinekjøtt og grønnsaker i sursøt saus med kokt ris til.