Svinesatay med peanøttsaus

Ingredienser

  • 200 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet
  • 8 stk trepinne

Marinade::

  • 2 ss rød karripasta
  • 2 ss soyaolje
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker

Peanøttsaus::

  • 2 dl kokosmelk
  • 1 ss rød karripasta
  • 112 ss sukker
  • 1 ss tamarindsaus
  • 1 ss usaltede peanøtter
  • 2 ss grovt peanøttsmør

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i tynne strimler, ca. 1 cm. tykke.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Legg kjøttet i en plastpose, hell marinaden i posen og lukk den. La kjøttet marinere i 2-3 timer. Vend på posen innimellom, slik at marinaden fordeler seg godt over kjøttet.
  3. Peanøttsaus: Kok kokosmelk og karripasta i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til side.
  4. Grovhakk peanøttene. Rør inn peanøttene og peanøttsmøret og la det koke opp på nytt. La det småkoke i et par minutter.
  5. Legg trespydene i vann i minst ½ time. Træ kjøttet på spydene.
  6. Stek kjøttet pent gyllent i stekepanna, 1-2 minutter på hver side. Eller grill det på grill eller under grillelementet i ovnen, ca. 2 minutter på hver side.
  7. Server svinesatayen med peanøttsaus, grillede maiskolber og grønn salat til.