Thailandsk fiskegryte

Ingredienser

  • 12 stk purre
  • 12 stk rød paprika
  • 12 stk gul paprika
  • 1 ss olje
  • ca. 1 cm revet frisk ingefær
  • ca. 1 dl kokosmelk
  • 1 ss søt chilisaus
  • 12 stk grønnsakbuljong (terning)
  • 1 dl vann
  • 200 g torskefilet eller filet av annen hvit fisk
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skyll grønnsakene, skjær purren i ringer og paprikaen i biter.
  2. Ha olje i en kjele og stek grønnsakene raskt.
  3. Skrap bort skallet på ingefæren med en teskje. Finhakk ingefæren.
  4. Bland kokosmelk, søt chilisaus, grønnsakbuljong og ingefær, og hell dette over grønnsakene.
  5. La alt småkoke i ca. 3 minutter.
  6. Skjær fisken i litt store biter og legg dem i sausen. La sausen trekke i 8–10 minutter, til fisken har forandret farge helt igjennom og er ferdigkokt.
  7. Smak til med salt og pepper.
  8. Server ris til.