Tomatsuppe

Ingredienser

Tomatsuppe:

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss olje
  • 2 ss tomatpuré
  • 6 dl vann
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 2 ss friske urter for eksempel basilikum
  • 1 stk grønnsakbuljong (terning)

Brødkrutonger:

  • 4 skiver brød gjerne noen dager gammelt
  • 2 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Skrell løken og hvitløken.
  2. Hakk løken og finhakk hvitløken.
  3. Varm oljen i en kjele. Ha i løk og hvitløk og stek til løken er blank (3-4 minutter).
  4. Tilsett tomatpuré og rør om. Ha i buljongen og la det koke opp.
  5. Tilsett tomatene og la alt småkoke i ca. 5 minutter.
  6. Vil du ha ei jevn suppe, kan du bruke en stavmikser i kjelen.
  7. Smak til med salt, pepper og urter.
  8. Server tomatsuppen rykende varm sammen med krutonger.
Om du vil ha litt sterkere suppe, kan du smake den til med litt chili eller chilisaus. Tilsett litt mer vann om suppa blir for tykk. Du kan servere suppen med egg eller fullkorns-makaroni og revet hvitost. Da blir den enda mer mettende.