Tortilla de patatas

Ingredienser

  • 6 stk potet
  • 1 stk løk
  • 1 ss margarin eller olje til steking
  • 5 stk egg
  • 1 dl melk eller vann
  • 1 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skrell potetene og kok dem møre. Skjær dem i skiver.
  2. Skjær løken i tynne skiver.
  3. Varm en stekepanne og ha i margarin eller olje. Stek løken på middelsvarme til den er mør. ha løken over i en skål.
  4. Legg halvparten av potetene i bunnen av pannen, legg på løken og ha resten av poteter oppå. Krydre med litt salt og pepper.
  5. Visp sammen egg og melk eller vann og krydre med salt og pepper.
  6. Hell eggeblandingen over potetene og rist litt på pannen slik at eggeblandingen renner ned mellom potetbitene.
  7. Stek omeletten på middels varme til den er stiv. Du kan sette lokk på går det fortere.
  8. Server omeletten fra stekepannen eller hvelv den på et fat. Pynt med hakkede urter.
Slik hvelver du omeletten på et fat: Legg et fat opp-ned over stekepannen. Hold stekepannen og fatet sammen med grytekluter og snu alt, slik at omeletten blir liggende med bunnen opp på fatet. Vær forsiktig så du ikke glipper taket! Du kan variere smaken på omeletten ved å bytte ut litt av potetene med for eksempel paprika, squash eller andre grønnsaker. Du kan også krydre med for eksempel chili eller hvitløk.
Visste du at… tortilla de patatas ofte serveres som tapas i Spania. Den kan serveres både varm, lunken og kald, og kan fylles med både kjøtt, grønnsaker og fisk.