Tortillalefser (12 stk)

Ingredienser

  • 212 dl hvetemel
  • 212 dl fin sammalt hvete
  • 112 ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 3 dl varmt vann

Slik gjør du

  1. Bland alt det tørre tilsett olje og vann.
  2. Elt deigen godt i et par minutter.
  3. Dekk bollen med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og la deigen hvile på kjøkkenbenken i ca. 20 minutter.
  4. Ha litt mel på bakbordet, skrap ut deigen og del den i tolv like store emner. Trill emnene til boller og klem dem litt flate.
  5. Dekk de flate bollene med plast eller et rent kjøkkenhåndkle og la dem hvile på kjøkkenbenken i 10 minutter.
  6. Kjevle ut bollene så tynt som mulig (1-2 mm tykke).
  7. Stek tortillalefsene i tørr stekepanne på middels varme. Snu dem når de begynner å få lyse brune flekker på undersiden, og stek dem til de har fått lyse flekker på den andre siden også.
  8. Legg de ferdige tortillalefsene oppå hverandre og dekk dem godt med et rent klede.