Tortillas med bønnefyll

Ingredienser

Bønnefyll:

  • 1 stk løk
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olje
  • 1 boks hermetiske sorte bønner
  • 1 boks hvite bønner
  • 2 stk tomat
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 ts malt spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 12 ts kajennepepper eller chilipulver
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 12 stk vårløk

Slik gjør du

  1. Lag en halv porsjon tortillalefser.
  2. Skrell og hakk løken og hvitløken. Varm oljen i en stekepanne og fres løken og hvitløken til den er myk og blank.
  3. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. La dem renne godt av seg og ha dem sammen med løken.
  4. Skjær tomatene i små biter og bland dem sammen med bønnene. Ha i tomatpuré, krydder og buljong.
  5. La bønnestuingen koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
  6. Finkutt vårløken og bland den inn i stuingen rett før servering.
Du kan også lage enchiladas av de fylte tortillalefsene. Legg dem tett i tett i en ildfast form og dryss revet ost over. Forvarm stekeovnen til 225 °C og sett formen midt i ovnen i 10-12 minutter, eller til osten er blitt gyllen.