Tortillas med bønnefyll
Ingredienser
Bønnefyll:
- 1 stk løk
- 2 båt hvitløk
- 2 ss olje
- 1 boks hermetiske sorte bønner
- 1 boks hvite bønner
- 2 stk tomat
- 1 ss tomatpuré
- 2 ts malt spisskummen
- 1 ts paprikapulver
- 1⁄2 ts kajennepepper eller chilipulver
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
- 1⁄2 stk vårløk
Slik gjør du
- Lag en halv porsjon tortillalefser.
- Skrell og hakk løken og hvitløken. Varm oljen i en stekepanne og fres løken og hvitløken til den er myk og blank.
- Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. La dem renne godt av seg og ha dem sammen med løken.
- Skjær tomatene i små biter og bland dem sammen med bønnene. Ha i tomatpuré, krydder og buljong.
- La bønnestuingen koke i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
- Finkutt vårløken og bland den inn i stuingen rett før servering.
Du kan også lage enchiladas av de fylte tortillalefsene. Legg dem tett i tett i en ildfast form og dryss revet ost over. Forvarm stekeovnen til 225 °C og sett formen midt i ovnen i 10-12 minutter, eller til osten er blitt gyllen.
Sosialt