Vafler (ca.10 plater)

Ingredienser

  • 1 dl smeltet margarin
  • 4 stk egg
  • 412 ss sukker
  • 12 ts malt kardemomme (kan sløyfes)
  • 5 dl hvetemel
  • 12 ts bakepulver
  • 5 dl melk eller en blanding av melk, fløte, rømme og yoghurt (rester)

Slik gjør du

  1. Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til du får ei jevn røre.
  2. La røra stå i minst 15 minutter, slik at melet får svelle. Røra skal være som en tykk saus. Er den for fast, kan du røre inn litt kaldt vann.
  3. Varm opp vaffeljernet og stek vaflene.
  4. Nystekte vafler smaker godt med syltetøy eller brunost.
Bytt ut noe av hvetemelet med grov eller fin sammalt hvete, eller litt havregryn! Det er også fint å bruke opp rester av melk, rømme, yoghurt eller fløte i vaffelrøra.