Vegetarburger

Ingredienser

4
PORSJONER
  • 1 boks (285 g) hermetiske sorte bønner
  • 12 stk grønn paprika
  • 12 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 stk egg
  • 112 dl strøkavring eller annet paneringsbrød
  • 14 ts chilipulver
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss olje til steking

Slik gjør du

  1. Hell de svarte bønnene i et dørslag og skyll godt. Bruk litt tørkepapir og tørk dem så godt du kan.
  2. Ha bønnene i en bolle og mos dem grovt med en gaffel.
  3. Grovkutt alle grønnsakene og kjør dem til mos i en foodprosessor. Hell mosen i en sil og klem ut så mye som mulig av vannet.
  4. Bland grønnsaksmosen, knuste bønner, krydder, salt og pepper. Rør inn nok paneringsbrød til at blandingen blir lett å forme med hendene.
  5. Del blandingen i fire og bruk hendene til å forme runde kaker i burgerstørrelse. Sett dem kaldt til de skal stekes.
  6. Varm en stekepanne og ha i olje. Legg i burgerne og stek dem i 3-4 minutter på hver side, til de har en fin skorpe utenpå.
  7. Server burgerne med ditt favorittburgertilbehør.
Du kan smake til burgerne med for eksempel spisskummen, litt barbecuesaus eller friske urter.