Vegetariske vårruller

Ingredienser

  • 200 g hodekål
  • 1 stk løk
  • 1 stk gulrot
  • 12 stk rød paprika
  • 2 ss olje til steking
  • 12 stk salt
  • 3 ss soyasaus
  • 8 blad filodeig
  • 2 ss vann som skal brukes som lim
  • 1 ss olje til pensling
  • 1 ss sesamfrø

Tilbehør:

  • 12 dl soyasaus
  • 12 dl søt chilisaus

Slik gjør du

  1. Skjær kål, løk, gulrot og paprika i så tynne strimler du kan – du kan bruke ostehøvel på kålen og rivjern på gulroten.
  2. Varm en stekepanne med olje og fres løken til den er blank og myk. Tilsett kålen og fres videre til den også er myk. Ta stekepannen av platen og bland inn gulrøtter og paprika. Smak til med salt og soyasaus.
  3. Sett stekeovnen på 225 °C.
  4. Legg et flak filodeig på arbeidsbenken med et av hjørnene mot deg. Fordel 2 ss av fyllet litt inn på vårrullflaket. Rull stramt sammen til cirka halvveis inn på flaket. Brett de to hjørnene inn mot midten og rull vårrullen tett sammen. Lim den siste spissen med vann.
  5. Legg vårrullen på stekeplate med bakepapir og gjenta rullingen til du er ferdig med alle vårrullene.
  6. Pensle vårrullene med olje og dryss på sesamfrø. Stek dem midt i stekeovnen i ca. 10-15 minutter, eller til de er gylne og sprø.
  7. Server vårrullene varme og dypp dem i soyasaus eller søt chilisaus.
Bønnespirer og glassnudler er også godt i vårrullene. Har du rester av kylling eller annet kjøtt, kan du strimle det fint og blande det inn sammen med grønnsakene. Hoisinsaus er også godt å dyppe vårrullene i.