Vegetarlasagne

Ingredienser

Vegetarsaus:

  • 1 stk løk
  • 12 stk grønn squash
  • 12 stk rød paprika
  • 200 g frisk sjampinjong
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss margarin eller olje
  • 2 ts tørket oregano
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Ostesaus:

  • 2 ss margarin
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 3 ss revet parmesan eller annen revet ost
  • 1 ts salt
  • 12 ts malt hvit pepper
  • 14 ts revet muskatnøtt
  • 9 stk lasagneplater
  • 1 dl revet hvitost

Slik gjør du

  1. Rens og skjær alle grønnsakene i små biter (1x1 cm). Finhakk hvitløken.
  2. Varm en stekepanne med margarin eller olje og ha i alle grønnsakene og hvitløken. La det frese noen minutter til alt er mykt og blankt. Ha i oregano og tomater og la alt surre på lav varme noen minutter. Smak til med salt og pepper.
  3. Smelt margarinen i en kjele og rør inn mel. Spe med melk. Tilsett melken litt av gangen og rør hver gang blandingen er klumpfri. La sausen småkoke i ca. 5 minutter. Sausen skal være forholdsvis tykk. Bland inn parmesan. Smak til med krydder.
  4. Legg ostesaus, lasagneplater og vegetarsaus lagvis i den ildfaste formen. Start og avslutt med ostesaus. Dryss revet ost på toppen.
  5. Sett formen i ovnen og la lasagnen steke i 30-40 minutter. Kjenn etter med en pinne eller spiss kniv om pastaen er mør. Ta formen ut av ovnen og la lasagnen hvile i minst 10 minutter før servering.
  6. Server gjerne bagetter og grønn salat til.
Hvis du vil lage lasagne med fisk, kan du lage sausen uten sjampinjong, og legge biter av rå fisk (for eksempel torsk) mellom lagene sammen med sausen.